"И нету других забот": Нардеп Яценко пропонує Раді заборонити імпорт фуа-гра

На думку вчених, цей дорогий продукт містить потенційну небезпеку для людського здоров'я.
Антон Яценко. Фото: Слово і Діло.

У Верховній Раді зареєстровали законопроєкт, яким пропонується заборонити імпорт в Україну делікатесу фуа-гра. Про це в четвер, 4 червня, повідомили у прес-службі парламенту, передають Патріоти України.

Відповідний проєкт закону напередодні подав нардеп з депутатської групи "За майбутнє" Антон Яценко. Документ вже отриманий Верховною Радою і направлений на розгляд комітету. У пояснювальній записці зазначається, що метою проєкту закону є заборона імпорту фуа-гра та наближення законодавства з охорони тварин під час годування до законодавства ЄС, відповідно до Угоди про асоціацію.

Крім того, у документі говориться, що фуа-гра – це продукт насильницького годування птахів для збільшення їхньої печінки, і, на думку вчених, цей дорогий продукт містить потенційну небезпеку для людського здоров'я. Виробництво фуа-гра вже заборонено в більшості країн ЄС, Ізраїлі, Туреччині, Індії, Великій Британії та інших країнах.

У Telegram-каналі "Темный рицарь", зіронізували зазначивши, що, імовірно, Яценку не сподобалось блюдо в ресторані "Велюр", який належить депутатові "Слуги народу" Миколі Тищенку. "Просто Антону Яценку не сподобалося, як фуа-гра в "Велюрі" подають!", – написали у каналі.

Зазначимо, 14 квітня журналісти засікли Яценка на виході з "Велюру", який втрапив у скандал через роботу у розпал карантину. Пізніше Тищенко заявив, що не знає, як нардеп опинився у закладі.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...