"Ми з білоруськими генералами і росіянами обговорювали цю тему": Лукашенко збирається поставити російські С-400 на кордоні з Україною

Білорусь закупить у Росії зброї на $1 млрд.

Самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенко заявив про плани купити у Росії озброєння на суму понад $1 млрд, зокрема, йдеться про закупівлю російських зенітних комплексів С-400, котрим обрали саме український напрямок застосування, зазначають Патріоти України.

«Ми ведемо переговори і плануємо поставки С-400. Ми приділили питанням оборони і безпеки з Владіміром Путіним дуже багато уваги. Загалом це питання було вплетено в усі питання (переговорів - ред.). Я йому ще раз нагадав про С-400», - цитує Лукашенка державне агентство «БЕЛТА».

За словами Лукашенка, російські ЗРК можуть розмістити на білорусько-українському кордоні. У цьому контексті самопроголошений президент Білорусі знову звинуватив Україну в начебто «підігріванні» ситуації в країні.

«Зараз у нас повністю комплексами С-300 перекритий периметр на західному напрямку. Але у нас і південний напрямок додався. Ми з білоруськими генералами і росіянами обговорювали цю тему. Нас починають з півдня підігрівати. А що ще буде... Ми повинні готуватися - 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати і цей периметр. І ми вели саме мову про те, що С-400 нам знадобиться», - додав він.

Лукашенко також привітав проведення військових навчань «Захід-2021», в яких беруть участь ЗС Білорусі, Росії, Казахстану, Монголії та Киргизстану. Попри декларований «оборонний», маневри носять суто наступальний характер.

«Це один із найважливіших заходів підготовки збройних сил, який проводиться на тлі безперервної гібридної агресії з боку Заходу щодо Білорусі і Росії. Ми бачимо нові ризики і виклики на заході Союзної держави, загострення обстановки на кордонах держав-членів ОДКБ», - цитує Лукашенка «Білорусь Сьогодні».

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...