"Их там нет?": Лавров заявив, що "нічого не знає" про російських шпигунів у Каталонії

Національний суд Іспанії почав розслідувати ймовірне втручання російської розвідки у події довкола спроби проголошення незалежності Каталонії від Іспанії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив в.о. глави МЗС Іспанії Жозепу Боррелю, що йому нічого не відомо про можливу діяльність в Каталонії агентів ГРУ РФ. Про це іспанський дипломат розповів у коментарі агентству EFE після зустрічі двох посадовців на полях саміту G20 у Японії, передають Патріоти України.

Днями іспанське видання El Pais повідомило, що Національний суд Іспанії почав розслідувати ймовірне втручання російської розвідки у події довкола спроби проголошення незалежності Каталонії від Іспанії. Розслідування зосереджене на так званому елітному військовому підрозділі 29 155, який західні спецслужби неодноразово звинувачували в дестабілізації в Європі.

За словами Борреля, Лавров сказав, що «нічого не знає» про ймовірну діяльність російських спецслужб під час подій довкола спроби Каталонії відокремитися від Іспанії в 2017 році. Він додав, що теж не міг «багато чого повідомити міністру», бо володіє тільки інформацією, яка з’явилася у пресі.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...