"Их там нет": Найманці "Вагнера" потрапили в засідку в Мозамбіку, багато загиблих

Інцидент з бойовиками "Вагнера" ​​в Африці стався ще минулої неділі, 27 листопада.

Приватна військова компанія РФ "Вагнер", існування якої Кремль вперто заперечує, зазнала серйозних втрат в Мозамбіку. Як мінімум 5 російських найманців загинули в результаті нападу повстанців. Про загибель вагнерівців на півдні Африки розповіло місцеве видання Carta de Moçambique, передають Патріоти України.

Інцидент з бойовиками "Вагнера" в Африці стався ще минулої неділі, 27 листопада. У провінції Кабу-Делгау ополченці влаштували засідку російським найманцям, які їхали разом з силовиками Мозамбіку. Повстанці спорудили барикади на шляху прямування вагнерівців. Коли машина зупинилася - росіян розстріляли. Відомо про 5 загиблих найманців ПВК. Всього було вбито в засідці близько 20 осіб.

Влада РФ зберігає мовчання про те, що сталося, як і про інші масові смерті найманців "Вагнера" по всьому світу. В Путіна до сих пір роблять вигляд, що ПВК не існує. Важливо також зазначити, що про загибель "вагнерівців" в Мозамбіку вже повідомлялося на початку жовтня нинішнього року. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на прохання ЗМІ прокоментувати чутки цинічно заявив: "Російських солдатів там немає".

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...