"Их там нет": У Росії відзначилися новою порцією брехні про ЗАЕС

Російська Федерація знову відзначилася брехливою заявою щодо України, зокрема про Запорізької АЕС. Представник Росії при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов заявив, що на українській атомній електростанції немає російських військових, передають Патріоти України.

"Як ми вже неодноразово пояснювали, бойових армійських підрозділів на станції немає. Є лише невеликий підрозділ радіологічного захисту, присутність якого на станції в умовах українських обстрілів абсолютно необхідна", - йдеться у заяві на сайті МЗС РФ.

При цьому Ульянов заявив, що Росія ніколи не робила ніяких дій проти ядерних об'єктів. "Ми вже згадували про дизельні генератори, постачання палива, обладнання та матеріалів, створення захисного козирка над сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива, щоб уникнути ядерної катастрофи", - пояснив дипломат.

У зв'язку з цим представник Росії заявив, що росіяни не мають наміру йти з території Української ЗАЕС, тому що нібито їх діяльність "відповідає російським і міжнародним нормам у сфері ядерної безпеки".

"Напевно, під час наступних національних заяв знову лунатимуть заклики до Росії припинити дії "проти або на" атомних електростанціях, а також вивести російський військовий персонал, який нібито перебуває на ЗАЕС. Хочу попередити тих, хто має намір використовувати подібні формулювання: ми, напевно, будемо змушені ставити таким делегаціям адресні питання з проханням чітко пояснити, що саме вони мають на увазі", - підсумував Ульянов.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...