"Ихтамнеты" - не комбатанти: За збиття МН-17 Гіркіну "со товарищи" не вдасться сховатися за законами війни, - прокуратура Нідерландів

Те, що на території Донбасу в 2014 велися бойові дії, не заважає переслідувати бойовиків у суді, вважає прокуратура Нідерландів. Про це він проголосив у судовому комплексі Схіпхола, де проходять слухання у справі MH17, зазначають Патріоти України.

Прокурор Вард Фердінандюсс вважає, що бойовикам, які причетні до збиття авіалайнера, "не вдасться сховатися за законами війни", оскільки не вони не проводили законну військову операцію.

Таким чином прокуратура намагалася завадити імовірній лінії захисту щодо того, що найманців Путіна не можна судити за кримінальним правом, а натомість їхні дії підпадають під так зване міжнародне гуманітарне право – тобто під конвенції, що регулюють правила та звичай війни.

Бойовики ДНР не відповідають вимогам міжнародного гуманітарного права, пояснив Вард Фердінандюсс, оскільки вони не представляють армію будь-якої суверенної держави.

"Наш висновок: підозрювані не мають імунітету комбатантів, вони підлягають переслідуванню як звичайні громадяни", - пояснив прокурор.

Як повідомлялося, у понеділок у Нідерландах почалися слухання по справі про збитий авіалайнер, при цьому усіх підсудних бойовиків вдалося повідомити про цей суд.

Суддя мотив не зрозумів: Німецький офіцер пояснив, чому шпигував на користь росіян

вівторок, 30 квітень 2024, 20:41

Німецький офіцер бундесверу, якого судять за підозрою у шпигунстві на користь Росії, заявив, що його дії були скеровані страхом ядерної війни. Про це пише BILD, передають Патріоти України. За даними слідства, з травня 2023 року офіцер, якого ЗМІ назива...

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...