"Ихтамнет": Російський найманець розповів, як у 2014 році ватажок терористів "ДНР" отримав зброю з Росії після ... бесіди з Жириновським (відео)

На тлі подібних одкровень самих російських бойовиків досить смішно слухати від проросійських політиків в Україні тези про те, що Росія не бере участі у війні на Донбасі, а замість цього там відбувається “внутрішній конфлікт”.

Член терористичної організації ” ДНР ” Олександр Жучковський визнав, що в 2014 році "гібриди" Путіна повністю залежали від Росії. Про це він заявив у інтерв’ю російському пропагандистові Олександру Чаленку, передають Патріоти України.

Зокрема, Жучковський розповів, що один з головних 2014 року ватажків "молодих республік" Мозговий отримував з Росії велику допомогу. Їздив до Москви, де спілкувався з російськими політиками Володимиром Жириновським і Сергієм Мироновим, а після цього отримав на Донбасі військову техніку від росіян.

Також в інтерв’ю бойовик згадав про те, що ватажок терористів Євген Іщенко, який контролює в 2014 році окупований Первомайськ, до цього два рази в житті сидів у в’язниці за звинуваченнями у вбивстві і в шахрайстві. При цьому в 2014 році його запрошували виступати в політичних ток-шоу на російських каналах як лідера терористів.

У свою чергу пропагандист Олександр Чаленко каже, що в 2014 році на окупованих територіях Донбасу слова “бандит” і “козак” фактично були синонімами. І багато мерів міст говорили, що козаки-окупанти робили на Донбасі те, що не лізе ні в яке розуміння про людяність.

При цьому український журналіст і представник Донецька в Тристоронній контактній групі Денис Казанський підкресливши, що на тлі подібних одкровень самих російських бойовиків досить смішно слухати від проросійських політиків в Україні тези про те, що Росія не бере участі у війні на Донбасі, а замість цього там відбувається “внутрішній конфлікт”.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...