З архіву ПУ. №1 - Порошенко, але розпочали з Пашинського: ​Зеленський радився з силовиками щодо першочергових та швидких посадок, які "сподобаються людям", - Кошкіна

Правовий негілізм стосовно нелюбимих політиків, котрому так радо аплодують мільйони українців, по закону жанра "скриньки Пандори" поступово розширюватиме коло жертв, і де зупиниться маховик репресій - передбачити не можливо

В Офісі президента на великій нараді обговорювалися порядок і пріоритетність резонансних справ, з конкретними прізвищами, щоб було «швидко» і «сподобалося людям». За словами журналістки, на зустрічі з силовиками були визначені чотири пріоритетних антикорупційних справи. Про це 10 жовтня 2019 року у Facebook написала головний редактор Lb.ua Соня Кошкіна, відреагувавши на коментар президента Володимира Зеленського під час спілкування з журналістами на пресмарафоні, де він заявив, що він не має права впливати на антикорупціонерів, але очищення від корупціонерів вже почалось, і 1 листопада правоохоронці повинні показати результат, зазначають Патріоти України.

«Деякий час тому я дізналася, що в Офісі президента дійсно проводилася велика нарада з силовиками, на предмет того «а де посадки?». Причому не просто посадки, але «щоб швидко і сподобалося людям». Не/законність - не важлива (не жартую). Саме в такій тональності було обговорено. Ключове - «швидко» і «сподобалося людям», - повідомила Кошкіна.
За її словами, в рамках зустрічі були визначені чотири пріоритетних справи.
«Перше - Порошенко (тут все зрозуміло). Друге - Пашинський. Третє - Жеваго (його вчора в розшук оголосили). Четверте - я поки не знаю. Займаюся», - написала Кошкіна.
«Чесно кажучи, я не повірила спершу. Подумала, що джерело не так передає сенс - недоговорює, спотворює і т.д. Тому що не може в ОП обговорюватися порядок і пріоритетність справ, щоб «швидко» і «сподобалося людям». Саме, що «вийдіть на вулицю і запитайте» (тут дивлячись в якому місті виходити. Головне, у Львів або Самбір не завіятися випадково). Але виявилося, що не тільки в ОП, але ще і з вузьким колом депутатів, які... голосували за це руками (проти висловилися вісім людей). Тут я остаточно профігіла і почала посилено перевіряти. Все підтвердилося», - повідомила головний редактор Lb.ua.
«Чому не написала відразу? Джерел було два. Надійних, перевірених, але два. А у мене стара звичка: спиратися на три. Завжди. Особливо, якщо мова про настільки серйозні речі. Ну а раз сам Володимир Олександрович все підтвердив, то хто я, щоб мовчати?» - додала Кошкіна.
Нагадаємо, у четвер, 10 жовтня, о 10:00 розпочався пресмарафон з президентом України Володимиром Зеленським. Глава держави відповідатиме на запитання журналістів протягом усього дня.
На пресмарафон акредитовано понад 300 журналістів.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...