З архіву ПУ. "А хто ж збив Іл-76?": Активіст Стерненко поставив незручне запитання Зеленському

Президенту не подобається відверте формулювання "Росія - агресор і окупант"?

Громадський діяч Сергій Стерненко просить главу Української держави Володимира Зеленського уточнити, хто саме винен у загибелі 40 українських військових (40 десантників та 9 членів екіпажу) на борту Іл-76, збитого у ніч з 13 на 14 червня 2014 року поблизу Луганська. Своє запитання він лишив під сьогоднішнім дописом президента на його офіційній фейсбук-сторінці, в якому Зеленський закликає не забувати полеглих героїв, передають Патріоти України 14 червня 2020 року.

"А хто ж збив?", - звернувся Стерненко до Зеленського.

Ця репліка відразу набрала понад 100 "вподобайок".

Пізніше Стерненко прокоментував ситуацію у себе в Telegram. Ось його слова:

"Президент знову не знає хто ж напав на Україну. Він пише слова співчуття щодо загибелі 49 наших військових 6 років тому.

Їх на літаку Іл-76 збили російські окупаційні війська. Але Зеленський про це не каже. Взагалі не згадує окупантів. І додає "не маємо права забути". Але він вже забув. Забув, що Росія - ворог. Забув, що Росія - окупант. Забув, якої держави він президент".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...