З архіву ПУ. "Батьківщина" отримала свою нагороду: Експерт розповів про співпрацю Зеленського з Тимошенко

Президент Зеленський на 100% отримав лояльну комісію.

"Батьківщина" фактично отримала три місця у ЦВК, тому що голосує у парламенті за ініціативи президента Володимира Зеленського. Про це сказав голова Комітету виборців України Олексій Кошель, передають Патріоти України 6 жовтня 2019 року.

"Президент подав фактично трьох представників "Батьківщини". Крім офіційно запропонованої Глущенко, у комісії лишаються діючий за квотою цієї партії Євстігнєєв та Єфремова – та колись була депутатом Харківської облради від "Батьківщини". Певно за те, що фракція Тимошенко підтримала розпуск попередньої ЦВК.

Як і минулий, теперішній склад комісії призначили усліпу. Без жодного обговорення кандидатур, їхньої фаховості. Найгірше те, що кандидати не виступили у парламенті. Не відповіли на ключові питання. Як вони бачать реформи – виборчу і самої ЦВК. Посилення її повноважень, створення регіональних представництв.

За великим рахунком президент жодних бонусів не отримує. Швидше – мінус. Тепер наші міжнародні партнери будуть обережно ставитися до нового ЦВК. Зеленський на 100% отримав лояльну комісію. 12 членів із 17-ти – це явно перебор. Але і старий склад ЦВК був би так само лояльним до президента. На жаль, це традиція, коли ЦВК, як незалежний орган, завжди орієнтується на нову владу.

Ротацію ЦВК не слід пов'язувати з питанням дострокових місцевих виборів. Це вирішує парламент. Роль комісії - просто виконувати. Загалом зміна комісії відбулася у форматі параду рішень. Влада робить те, що подобається народу. Коли завжди не подобаються чиновники і схвалюється теза "Прийдуть нові управлінці на всіх рівнях".

Повністю контрольована комісія потрібна владі в разі організації виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей. Говорять про весну або осінь наступного року. Тоді ухвалюватимуть рішення у прискореному режимі", - каже Олексій Кошель.

Джерело: Gazeta.ua

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...