З архіву ПУ. Богдан допоміг Міноборони РФ відсудити в України $400 млн та посадити Тимошенко, - журналістське розслідування (відео)

В суді інтереси українського уряду нібито представляв юрист Андрій Богдан, який приніс незатребувані матеріали, які потім використали... росіяни.

Глава Офісу Президента Андрій Богдан допоміг російським військовим відсудити $ 400 мільйонів у українських платників податків, а також посадити в тюрму екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко. Про це йдеться в розслідуванні програми Bihus.Info, передають Патріоти України 4 вересня 2019 року.

Зокрема, за часів президента Віктора Януковича Богдан, будучи представником Кабінету Міністрів у суді за позовом мінноборони Росії до українського Уряду та казначейства, долучив до справи листи про нібито держгарантії повернення боргу компанії «Єдині енергетичні ресурси України» за отриманий російський газ в сумі 3, 11 млрд грн.

Повідомляється, що в 2011 році Служба безпеки України почала розслідувати справу про вчинення замаху на розкрадання коштів державного бюджету шляхом покладання на Кабінет Міністрів зобов’язань компанії «ЄЕСУ». У 1995-1997 році цю компанію очолювала лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, проти якої після зміни влади в 2010 році було відкрито кримінальну справу через укладені за рік до цього газові контракти між російською компанією «Газпром» і ВАТ «Нафтогаз України» .

Саме після оголошення СБУ про розслідування діяльності «ЄЕСУ» міністерство оборони РФ подало до господарського позов. У ньому росіяни стверджували, що в 1996 році компанія Тимошенко поставляла газ в Україну в обмін на будматеріали, але не виконала свої обіцянки, через що утворився борг в $ 400 млн. Повернення цього боргу нібито гарантував український Уряд Павла Лазаренка.

Зазначається, що в суді інтереси українського уряду представляв юрист Андрій Богдан. Господарський суд Києва, де розглядався позов, зажадав від Кабміну надати установчі документи «ЄЕСУ». Але Богдан додатково до цього приніс незатребувані суддею матеріали. А саме листи Лазаренка російському прем’єр-міністру Віктору Черномирдіну, в яких український прем’єр надав свої особисті гарантії. Після цього міноборони Росії долучила ці матеріали до свого позову.

На підставі цього суддя прийняв рішення, яким зобов’язав повернути борг, сума якого в той час була названа в 3,11 млрд грн, пізніше це рішення суду першої інстанції підтвердили інші суди. Журналісти також зазначили, що після втечі Януковича і його оточення Генеральна прокуратура встановила, що в справі «ЄЕСУ» суди отримували вказівки української влади приймати рішення на користь росіян для кримінальної справи Тимошенко. ГПУ підготувала підозру судді за прийняття завідомо неправосудного рішення, але воно не було підписано керівництвом прокуратури.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...