З архіву ПУ. Бойовики намагалися прорвати лінію оборони ЗСУ: Потрійний артилерійський бій під Золотим

На Донбасі зберігається напружена обстановка.

У суботу, 15 лютого 2020 року, на лінії фронту на Донбасі було зафіксовано 10 атак гібридної армії РФ. Про це йдеться в ранковому зведенні, яке оприлюднив у Facebook штаб Операції Об'єднаних сил, передають Патріоти України.

Відзначається, що терористи активно застосовували проти ЗСУ заборонену "Мінськом" важку артилерію калібру 120 мм. Її використання було помічено під Мар'їнкою і в районі Орєхово.

Важливо відзначити, що останнім часом Орехово стало однією з найбільш "гарячих" ділянок фронту. 15 лютого бойовики тричі за останню добу били по позиціях ЗСУ 120-міліметровими снарядами. Було випущено більше 30 мін.

Зрив режиму перемир'я був також зафіксований у Красногорівки, Павлополя, Широкиного, Травневого і Новолуганського. А після півночі 16 лютого терористи завдали удару по Новолуганському з гранатометів.

У штабі ООС відзначили, що за останню добу ЗСУ втрат не зазнали, незважаючи на активні бойові дії.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...