З архіву ПУ. Боїться розлютити росіян: Спливли цікаві деталі про "секретну" операцію Кремля в Сирії

Міністерство оборони Росії залучає окупаційну влада Криму для передачі гуманітарної допомоги в Сирію, де російські війська неодноразово звинувачували в бомбардуваннях мирного населення. Про це свідчать документи, опубліковані виданням "Флот 2017", передають Патріоти України у травні 2020 року.

Відзначається, що МО РФ не має права організовувати і проводити гуманітарні акції та благодійні заходи, оскільки є державною структурою. Тому оборонне відомство Росії залучає як сторонню структуру "адміністрацію" окупованого Криму.

"Примітно, що, на прохання представників МО РФ, щоб уникнути міжнародного резонансу і засудження даний захід не буде висвітлюватися російськими федеральними ЗМІ. Принаймні - поки", - йдеться в матеріалі.

Також автори матеріалу нагадують, що раніше "гуманітарну допомогу" з Криму хотіли доставити в Італію. Такі дії Росія робить для того, щоб "розмити" факт окупації півострова.

Відзначається, що Міноборони РФ не хоче явно проявляти себе в зв'язку з "гуманітарною акцією" в тому числі і через негативну реакцію частини російського суспільства на аналогічні дії в Італії, Венесуелі і Сербії.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...