З архіву ПУ. Чекайте "іхтамнєтів"! Росія готується захопити ще один регіон

Росія найближчим часом може придбати військово-морську базу в Індійському океані з метою "повернення в регіон", передають Патріоти України з посиланням на матеріал індійського видання The Indian Express.

Автор статті директор Інституту південноазіатських досліджень Національного університету Сінгапуру Раджа Мохан впевнений, що недавні події показують зростаючий інтерес Москви до цього регіону.

"За великим рахунком, Росія демонструє своє повернення в Індійський океан. І це повинно розглядатися як частина стратегії РФ в Африці і на Близькому Сході", – написав він.

Мохан нагадав, що свого часу активність у регіоні демонстрував Радянський Союз, але після його розвалу "була порушена траєкторія Москви в цьому напрямку". На його думку, Кремль через економічні причин не зможе домінувати в регіоні, проте здатний впливати на ухвалення стратегічних рішень там.

"Рускій мір" несе лише смерть: У мережі показали, на що окупанти перетворили Роботине (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 9:14

Село Роботине повністю зруйноване окупантами. У населеному пункті не залишилось жодної вцілілої споруди, передають Патріоти України з посиланням на Сили оборони півдня в Telegram. "Ось так зараз виглядає Роботине, яке навіть неможливо назвати населеним...

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...