З архіву ПУ. Чернівецьку область хотіли "віддати" сусіду: СБУ запобігла гучній "операції" (фото)

Співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до однієї з громадських організацій в Чернівцях, представники якої розповсюджували матеріали, які можуть містити заклики до порушення територіальної цілісності держави.

Як повідомила влітку 2020 року прес-центрі СБУ, представники організації під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області в складі так званої "Великої Румунії", передають Патріоти України.

Дана інформація перевіряється в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 110 КК України.

Співробітники СБ України встановили, що опубліковані карти були виготовлені для пропаганди "святкування" на території України 100-річчя створення "Великої Румунії". "Правоохоронці також зафіксували, що учасники громадської організації поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до відновлення так званої "історичної справедливості" через анулювання існуючих міжнародно-правових та міждержавних документів і "повернення" територій Північної Буковини, Північної Бессарабії і Південної Бессарабії до складу румунської держави", - сказано в повідомленні.

Досудове слідство і слідчі дії в офісних приміщеннях громадської організації тривають.

Опублікував: Олег Устименко

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...