З архіву ПУ. Давно пора: Путіну запропонували повернути Фінляндії окуповане місто

Найбільша фінська газета Helsingin Sanomat опублікувала відкритий лист до президента Володимира Путіна, який прибув у Гельсінкі для зустрічі з главою Білого дому Дональдом Трампом в липні 2018 року, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, у зверненні російському лідеру запропоновано повернути до складу Фінляндії місто Виборг, розташоване в Ленінградській області РФ.

"На гостинній фінській землі перед вами відкривається унікальна можливість в присутності президента США показати доброту намірів вашої держави. Настав час припинити територіальні претензії й підтвердити, що сьогоднішня Росія повністю відмовляється від свого тоталітарного минулого, яке сформували Російська імперія і Радянський Союз. Вам належить повернути безліч територій в Європі та Азії. Я та інші мої співвітчизники будуть раді знову бачити Виборг у складі Фінляндії. Нехай він стане першою ластівкою на довгому шляху вашої країни до світових цінностей", - йдеться в зверненні.

Виборг - фінське місто, окуповане СРСР в 1940 році. Фінське населення міста було повністю евакуйовано до Фінляндії. 31 березня 1940 був прийнятий Закон СРСР про передачу більшої частини окупованих територій Фінляндії до складу Карело-Фінської РСР. У складі цієї республіки 9 липня 1940 року Виборг був визначений центром Виборзького (Вііпурского) району та офіційно увійшов до складу СРСР.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...