З архіву ПУ. "Даже удивительно, что он таких вещей не понимает": Фесенко розповів, чому Коломойський різко захотів "повернутися до Росії"

Політолог зазначає, що помилково вважати олігарха патріотом, який «захищав Україну в 2014 році».

Заяви олігарха Ігоря Коломойського про необхідність геополітичної переорієнтації України із Заходу на Росію - це шантаж з метою змінити ставлення США, ЄС і міжнародних фінансових інститутів до можливості повернення «ПриватБанку» колишньому власнику. Про це в коментарі заявив політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

За його словами, фантазії Коломойського про те, що в разі потепління двосторонніх відносин Росія може надати Україні кредит розміром в 100 млрд - «повна нісенітниця». На доказ своїх слів він наводить взаємини РФ і Білорусі.

«Лукашенко с боями, путем шантажа, в рамках союзного государства выбивает у России кредит, экономическую помощь — это крайне тяжело. Я не припомню, чтобы Россия вообще кому-то давала 100 миллиардов кредит. Это абсолютно неадекватная оценка со стороны Коломойского. Даже удивительно, что он такие вещи не понимает», — сказав він.

Що ж стосується самої необхідності відвернутися від Заходу, то, вважає Фесенко, олігарх не випадково промовляє відповідні тези в інтерв'ю американському виданню. «Я думаю, что Коломойский таким образом пытается шантажировать Запад, поскольку и США, и Евросоюз категорически против каких-либо уступок Коломойскому по ПриватБанку. И вот Коломойский всеми этими пассажами, в том числе не только по поводу России, он же там говорит, что они меня изображают таким ужасным кукловодом, мол, доиграетесь – таким и стану, тогда всем мало не покажется. Поэтому он пугает. И это очевидный шантаж», — додав він.

«Он не Украину защищал, он защищал свои бизнес интересы в Днепропетровской области. Это все. Поэтому ни о каком патриотизме не идет речь и близко», — резюмував Володимир Фесенко.

Джерело: InfoResist

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...