З архіву ПУ. "Де гроші, Зе: Куди поділись "коронавірусних" $20 млн, які зібрав бізнес на "битву" з пандемією?" - блогер

"Сьогодні до Володимира Зеленського одне запитання: куди поділись гроші, зібрані олігархами, бізнесменами на протидію коронавірусу. Загальна цифра благодійної допомоги сьогодні втаємничена, але це близько двох десятків мільйонів доларів. 20 млн USD, зібрані на благодійні цілі, де-факто зникли, а на запитання про їх походження Офіс президента на разі відмовляється говорити", - пише у своєму блозі Орест Сохар, передають Патріоти України у травні 2020 року, і продовжує:

"І так, сьогодні вже відомо, що президент зустрічав комерційні рейси під виглядом гуманітарних. Малось на увазі, що усі ці засоби захисту, санітайзери, тести та маски закуплені на благодійні кошти і будуть роздані по лікарнях країни. В підсумку, в дійсності гуманітарки там було дуже мало, але решту багажу складали вантажі, котрі бізнесмени відправили для продажу в комерційних мережах, а також скерували на власні благодійні заходи.

Так що відбулося з грішми, зібраними главою держави на боротьбу з коронавірусом? Найлогічніше було б припустити, що заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко та його партнер (як стверджують медія) Борис Баум спершу організували трансфер для доставки вантажу в Україну за подвійними цінами, а потім викупили вже в Україні частину вантажу. За українськими, "ринковими" цінами. У чию кишеню пішла різниця між китайським та вітчизняним, то хай вже з'ясовує слідство. А також, як і підстави ввезення комерційних вантажів за пільговими тарифами.

Але... Тут важлива не кримінально-процесуальна оцінка цієї оборудки, а моральна. Красти милостиню в сліпого чи немічного навіть у босоти вважається низьким. А тут йдеться про вищих посадовців країни, котрі взяли у спільники представників грального бізнесу з яскравим шлейфом причетності до одного з угрупувань... Ці люди під ім'я президента зібрали гроші, обсяг яких не розголошують, як і не звітують про їх витрати. Навіть на запит про доступ до публічної інформації. Висновок один: чим моральніші будуть гасла політиків, тим брудніші їх вчинки".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...