З архіву ПУ. "Допи*ділись!": МЗС РФ у сварці з Варшавою визнало окупацію Польщі Червоною Армією

Між Варшавою і Москвою розгорівся конфлікт через Другу світову війну.

Посольство Польщі і МЗС Росії влаштували "розбірки" в Twitter через Червону Армію. І ця сварка набирає обертів. Скандал вибухнув після публічних звинувачень Варшавою СРСР в окупації в 1945 році, передають Патріоти України 18 січня 2029 року.

"Ми поважаємо кров, пролиту в боротьбі проти нацизму, але в 1945 році сталінський режим приніс Польщі терор, злочину і надмірну експлуатацію. Червона Армія звільнила Варшаву від нацистів, але не принесла свободу", - написали поляки.

У Москві на цю заяву відреагували дуже гостро. МЗС РФ виступив з офіційною заявою, в якій заявив, що армія Радянського Союзу "врятувала полякам життя". "Свободу ж треба було відстоювати самим", - додали російські дипломати.

У польському посольстві у відповідь подякували росіянам за правду. "Дочекалися офіційного підтвердження, що вступ Червоної Армії в 45-му (році - ред.) не був пов'язаний з приходом до Польщі свободи. Це вірний крок в сторону спільної правди про 1945 р. Спасибі", - написали поляки.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...