З архіву ПУ. Довго не мав постійної роботи: Колишній генерал КДБ розповів сенсаційні дані про Путіна

Володимир Путін "носив секретні папери з кабінету в кабінет, поки йому не допоміг Анатолій Собчак".

Собчак та Путін. Архівне фото.

У президента Росії Володимира Путіна після його повернення з 5-річного відрядження із німецького Дрездена в 1990 році в КДБ тодішнього Ленінграда не було постійної роботи. Про це в інтерв'ю розповів колишній керівник зовнішньої розвідки КДБ, генерал-майор Олег Калугін, передають Патріоти України.

Путін "носив секретні папери з кабінету в кабінет, поки йому не допоміг тодішній мер міста Анатолій Собчак". "Путін працював в органах держбезпеки Ленінградського управління КДБ, а потім його відправили до Східної Німеччини в місто Дрезден на роботу. Крім нього, там були сотні працівників держбезпеки. Після п'яти років він повернувся в Ленінград, і з роботою у нього важко було. Пам'ятаю, що носив папірці з кабінету в кабінет. Собчак знав Путіна по інституту і дізнавшись, що він у Ленінграді без будь-якої серйозної позиції, взяв до себе в адміністрацію ленінградського міськвиконкому", – повідав Калугін.

За його словами, на початку 90-х років в Росії була серйозна проблема з продуктами харчування, люди стояли в чергах, щоб купити хліб і масло. Путін зміг налагодити постачання продуктів до Ленінграда із Фінляндії, натомість продаючи Заходу російські вуглеводні.

"Єльцин поцікавився, чому це в Ленінграді люди живуть більш-менш нормально, а в Москві і в інших містах ні. Хтось йому розповів, що у Собчака хороший помічник є, організував через Фінляндію поставки продуктів. Так Єльцин запросив Путіна працювати в Кремлі. Це був початок його нової кар'єри. Путін проявив себе там досить переконливо і сподобався Єльцину. Хоча через багато років у нього було вже інша думка. Він шкодував про свій вибір", – підсумував Калугін.

Джерело: Обозреватель

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...