З архіву ПУ. Дурість чи свідома провокація? Російський військовий корабель ледь не таранив есмінець США в Аравійському морі (відео)

Під час інциденту командування американського корабля знаходилося в контакті з російським судном і просило про зміну курсу руху.

В Аравійському морі розвідувальний корабель ВМФ РФ здійснив агресивне зближення з есмінцем ВМС США і ледь не зіткнувся із ним, передають Патріоти України 10 січня 2020 року.

Під час інциденту в Аравійському морі командування американського корабля знаходилося в контакті з російським судном і просило про зміну курсу руху. «Прозвучали п'ять коротких сигналів, міжнародний морський сигнал про небезпеку зіткнення, і просили російський корабель змінити курс згідно з міжнародними правилами», - заявив прес-секретар 5-го флоту Джошуа Фрей.

У ВМС США стверджують, що російський військовий корабель спочатку відмовився, проте потім все ж змінив курс. «Поки російський корабель вживав заходів, початкова затримка з дотримання міжнародних правил під час здійснення агресивного підходу збільшувала ризик зіткнення», - зазначили в ВМС.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...