З архіву ПУ. "Дуже ризиковане призначення": Політолог вказав на кадровий прорахунок команди Зеленського

Призначення політтехнолога без всякого дипломатичного досвіду і навичок послом у Франції шокувало вітчизняний і зарубіжний дипкорпус в Києві.

Володимир Фесенко

Президент України Володимир Зеленський у червні 2020 року призначив надзвичайним і повноважним послом до Франції Вадима Омельченка, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

За словами відомого українського політолога Володимира Фесенка, призначення Вадима Омельченка на посаду посла України в такій важливій країні як Франція є серйозною кадровою помилкою. "Я вважаю це кадровою помилкою. Це дуже ризиковане призначення. Франція дуже важлива для української зовнішньої політики. Там повинен працювати досвідчений кадровий дипломат, тим більше вони в Україні є. Олег Шамшур був таким", - зазначив політолог.

Він пояснив, що при тому, що Франція входить в "нормандської четвірку", зараз у Макрона дуже специфічні відносини з Володимиром Путіним. Макрон відверто заграє з лідером Кремля, збирається їхати на так званий парад в Москву. У самій Франції дуже непроста внутрішньополітична ситуація.

"У такий час потрібна людина з величезним дипломатичним досвідом, яка могла би вибудовувати гнучкі, але в той же час принципові відносини з Францією. Треба не наробити дурниць, не спровокувати конфліктні ситуації. Потрібно відчуття міжнародних відносин. Розуміння того, як працює дипломатія", - наголосив Фесенко.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...