З архіву ПУ. Флот окупантів на Чорному морі та Азові під загрозою: В Україні модернізують підводну "конячку" для бойових плавців

Зокрема, на апарат для розвідників та диверсантів, котрий дозволяє непомітно підкрадатися до ворога на великій глибині, встановлюють сучасний електродвигун.

Варто зазначити, що за допомогою схожих, але, звісно, більш примітивних засобів, італійські диверсанти під час Другої світової топили потужні британські лінкори та крейсери у Середземному морі, нагадують Патріоти України.

ПАТ НВО Київський завод автоматики, що входить до складу Державного концерну Укроборонпром на міжнародній виставці Зброя та безпека - 2018 представив модернізований Буксирувальник водолаза-розвідника Протон.

Як розповів представник підприємства, вони виконують роботи з ремонту та відновлення підводно-надводного засобу руху типу Протон. Проводиться модернізація рухового комплексу в частині заміни штатного двигуна на перспективний електродвигун ДПК-УМ.

Модернізований буксирувальник може працювати на глибинах до 60 метрів та має швидкість руху під водою не менше 2.4 вузлів. При цьому дальність плавання підводно-надводного засобу руху складає не менш як 11 миль. Підводно-надводний засіб руху Протон призначений для транспортування водолазів-розвідників (бойових плавців) у підводному та надводному положенні.

Перша версія Протона була розроблена у 1979 році, і наразі стоїть на озброєнні України та ряду інших країн. Команда інформаційно-консалтингової Defense Express, що є Генеральним інформаційним партнером Міжнародної спеціалізованої виставки Зброя та безпека - 2018 та Міжнародного авіакосмічного салону Авіасвіт-ХХІ працює над створенням коротких відеооглядів зі стендів та демонстраційних майданчиків виставки з тим, щоб створити у поціновувачів інформаційної продукції під брендом Defense Express відчуття особистої присутності.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...