З архіву ПУ. Гаага наближається, Путіну час готуватись: Суд ООН ухвалив історичне рішення у позові України проти РФ (відео)

У п'ятницю, 8 листопада 2019 року, Міжнародний суд ООН визнав наявність своєї юрисдикції розглядати позов України проти РФ. Відповідне рішення було зачитане головуючим суддею на засіданні суду в Гаазі (Нідерланди), передають Патріоти України.

Міжнародний суд ООН визнав можливість розглядати справу про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму на Донбасі та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Що це означає

  • Україна вимагає відшкодувати збитки за триваючі і систематичні порушення двох конвенцій.
  • Звинувачення української сторони полягають у постачанні терористам на Донбасі зброї, обстрілах мирних жителів. Ясна річ, величезна роль відводиться вині Росії за крах рейсу MH17. Окреме місце мають звинувачення щодо Криму: зокрема, дискримінація, заборона Меджлісу, вбивства, затримання й обшуки в активістів.
  • Росія вимагала від суду закрити справу і стверджувала, що конвенція щодо тероризму не може бути застосована стотовно її допомоги "Л/ДНР".
  • Надалі Суд ООН може перейти до розгляду справи по суті.

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...