З архіву ПУ. Гіркін розповів, хто ліквідував "Моторолу" та віддав наказ знищити ватажків "ДНР" (відео)

До підриву бойовика "ДНР" Арсенія Павлова ("Моторола") причетні "свої зрадники", а ліквідація терористів Олександра Бєднова (командир банди "Бетмен") і Олексія Мозгового (командир батальйону "Привид") сталася за наказом колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова. Про це в інтерв'ю заявив терорист, колишній так званий міністр оборони "Донецької народної республіки" Ігор Гіркін (Стрєлков). Фрагментом запису на своєму Telegram-каналі поділився офіцер ЗСУ Анатолій Штефан, повідомляють Патріоти України 27 січня 2021 року.

Як відомо, Бєднова було вбито 1 січня 2015 року біля міста Лутугіне, де колону "Бетмена" розстріляли з автоматів, гранатометів і вогнеметів. Мозгового ліквідували в травні-2015 внаслідок обстрілу його кортежу на трасі Луганськ-Алчевськ. "Бєднов і Мозговий були вбиті за, думаю, у результаті за наказом Суркова", – сказав Гіркін. Він додав, що цих терористів "точно не вбивали" українські військові.

"Що стосується "Мотороли", можуть бути питання. Але без своїх зрадників точно не обійшлося", – заявив окупант. Як аргумент він нагадав про те, що охорону з будинку і під'їзду терориста зняли якраз за добу до його смерті, "хоча до цього охорона стояла постійно".

Нагадаємо, "Моторола" був ліквідований у жовтні 2016 року. Вибуховий пристрій спрацював у ліфті будинку, де він жив у подарованій окупантами квартирі. Разом із терористом також загинув охоронець.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...