З архіву ПУ. Гряне "Грім" над Москвою? Україна готова до випробувань своєї найпотужнішої бойової ракети (відео)

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2» розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км.

ОТРК "Сапсан/Грім-2" Фото: Юрій Бірюков/ Facebook.

Для випробувань у Збройних Силах України готовий дослідний зразок оперативно-тактичного комплексу від Конструкторського бюро “Південне”. Про це на річниці з дня створення КБ 27 квітня 2019 року розказав Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов, передають Патріоти України.

Крім того також готовий дослідний зразок для іноземного замовника. Випробування вітчизняного ОТРК відбудуться восени 2019-го року.

“Це і оперативно-тактичний ракетний комплекс “Грім”, дослідний зразок якого виготовлений в рамках іноземного контракту, а другий – для випробувань Збройними Силами України”, – розказав гендиректор КБ Олександр Дегтярьов

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2» (експортна назва для ОТРК «Сапсан») розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойова частина ракети проектується масою у 480 кг. Вона може бути виконана за моноблочною або касетною схемою. Моноблочна схема використовує уламково-фугасну або проникаючу уламково-фугасну ампулу. Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації та наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними та іншими).

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...