З архіву ПУ. Грузія "відшила" прихильників Росії і стала на захист ПЦУ

Патріархія Грузії відмовилася їхати на нараду предстоятелів помісних церков у Йорданії, скликану прихильниками Російської православної церкви для обговорення автокефалії Православної церкви України.

Відповідну відмову було направлено Єрусалимському Патріарху Феофілу III. Копію листа опублікував отець Андрій Джагмаідзе, передають Патріоти України 17 лютого 2020 року з посиланням на Грузія.Оnline.

Відзначається, що запрошення перших керівників Церкви і їх представників для обговорення проблем є привілеєм Вселенського Патріарха. До того ж в Грузії підкреслили, що не збираються їхати на нараду, на якій будуть відсутні представники церков інших країн.

"Ми поділяємо вашу позицію і, з огляду на серйозність ситуації щодо проблематичних питань ми вважаємо за необхідне зустрітися і обговорити ці питання разом, але це, якщо ми хочемо отримати результати, має бути зроблено за участю всіх церков", – написано в листі Патріарха Іллі II.

Скликати вселенські збори, яким категорично противитися Вселенський Патріархат Константинопольський, Патріарх Єрусалимський вирішив після свого візиту в Росію. Від участі раніше відмовилися Кіпрський архієпископ Хризостом і Афінський Ієронім.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...