З архіву ПУ. "Я не став нічиїм слугою. І я йду. Але йду, щоб повернутися": Рябошапка не став дочікуватись у Раді фіналу розправи з боку "слуг"

Зеленський круто помилився, коли запевняв Трампа, що Генпрокурор "на 100% його хлопець".

У Верховній Раді триває позачергове засідання, на якому депутати більшості в союзі з ОПЗЖ мають намір ухвалити проєкт постанови №3154 про висловлення недовіри генпрокурору Рябошапці та відправити його у відставку, зазначають Патріоти України.

Після виступу від фракції «слуг» Максима Бужанського, котрий не жалів слів для образ очільника ГПУ, спікер ВР надав слово «винуватцю свята». Генеральний прокурор Руслан Рябошапка у свою чергу з трибуни парламенту на всі звинувачення заявив, що причиною питання про його відставку є результативність роботи генпрокурора. Про це він заявив, виступаючи.

«Ми робимо реформу прокуратури, яка вже увійшла в історію», - заявив Рябошапка. На його думку, причиною його відставки є результативність його роботи.

«Ті кого ми позбулися, хочуть повернутися і жити далі так, як жили ці 28 років. Тому зараз я тут і стою», - зазначив він.

Свій виступ генпрокурор завершив такими словами: «Постанова (про висловлення недовіри генпрокурору, - ред.) побудована на відвертій брехні. Мене не цікавить думка Бужанського про реформу прокуратури. Для мене найкращою оцінкою є лист батька Катерини Гандзюк… Я не став нічиїм слугою, я був і є незалежним», - заявив він.

«Я йду. Але я йду для того, щоб повернутись», - резюмував Рябошапка і залишив залу парламенту.

Після цього розвернувся і пішов із зали засідань ВР, не зважаючи на заклики Розумкова залишитись щоб відповісти запитання нардепів. Хоча всі присутні розуміли, що то лише формальність. За кілька хвилин "слуги" разом з критичною для постанови підтримкою екс-регіоналів відправили Гепрокурора у відставку.

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...