З архіву ПУ. Як і планували у Кремлі: Офіцер ЗСУ розповів, чому на Донбасі залишилося мало кадрових військових РФ

Щодня кадрових військових стає дедалі менше, щоб одного дня росіянам вдалося зробити чергову картинку за своїм планом...

На окупованих територіях Донбасу більше немає десятків тисяч російських кадрових військових. Із початку агресії лави окупантів стали значно рідшими. Таке переконання висловив офіцер Збройних сил України, полковник Анатолій Штефан (Штірліц), уточнивши, що тут не йдеться про членів численних бандугрупувань. На своїй сторінці у Facebook він нагадав про спір щодо цього питання й вирішив пояснити, чому кількість ЗС країни-агресора зменшується та до чого це призведе, передають Патріоти України.

"1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) окупаційні армійські корпуси 8-х армії ППО ЗС РФ із підпорядкуванням у м. Ростов. Усе забезпечення, фінансування та керівництво здійснюється тільки РФ. Озброєння, боєприпаси, РЕБ, розвідка, постійні ешелони з ПММ, групи спецпризначення, тренування снайперських груп спецпідрозділів РФ. На кордоні з Луганською та Донецькою областями перебувають дві батальйонно-тактичні групи резерву ЗС РФ, приведені в бойову готовність "повна" в разі загострення ситуації", – перерахував офіцер.

За його словами, останнім часом на Донбасі гине все менше і менше росіян, а переважно – це "місцеві колаборанти". Він переконаний, що нині відбувається один із розвитків російського сценарію на сході України (лише для світової спільноти).

"Командири взводів, рот, батальйонів і навіть полків уже призначено з місцевого населення або російських найманців, які беруть участь у бойових діях із 2014 року. Зокрема, у кожному підрозділі є так звані куратори з кадрових російських військовиків і підрозділів контррозвідки, але їх стає все менше й менше", – вважає Штефан.

Офіцер ЗСУ наголосив, що через агресивну російську пропаганду на окупованих територіях, безробіття та інші фактори, ті, кому на початку війни було 12-14 років, стали приєднуватися до російсько-окупаційних військ. Крім того, за цей час окупанти вже випустили зі створеного й підконтрольного росіянам Донецького ВЗКУ (т. зв. Донецьке вище загальновійськове командне училище. – Ред.) перших так званих офіцерів фейкових "республік". Військовий звертає увагу на те, що на більшості фотографій, які є у відкритих джерелах, можна неозброєним оком побачити в строю молодих хлопців – це "зрадники, але всі вони мають українські паспорти".

"Тож казати про 30 000 російських кадрових військових на окупованих територіях – це вже помилка й це факт... Про кількість угрупування гібридних військ – так, але не кадрових. Щодня кадрових військових стає дедалі менше, щоб одного дня зробити чергову картинку за своїм планом... І показати на весь світ чергову маніпуляцію та фейк, як у строю стоять усі місцеві. Укотре зробити інформаційний наголос на "громадянській" війні..." – поділився думками Штефан.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...