З архіву ПУ. Є небезпека: Росія може вдарити по українській ППО вертольотами Ка-52, - експерт

Російські ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор", що базуються в окупованому Криму, в разі війни з Україною направлять на знищення її прикордонних наземних об'єктів протиповітряної оборони (ППО). Такого висновку дійшов військовий аналітик Бабак Тагвей після навчань за участю російських вертольотів, повідомляють Патріоти України.

"3-я ескадрилья 39-го вертолітного полку армійської авіації РФ практикувалася в придушенні засобів ППО, використовуючи вертольоти Ка-52 з Джанкоя. Це означає, що у випадку війни з Україною дані 16 одиниць Ка-52 можуть бути використані проти об'єктів наземних засобів ППО, розташованих поблизу лінії фронту", - написав експерт у Twitter.

Як зазначає Defence Blog, пілоти Ка-52 під час місій повинні будуть потрапити в чужий повітряний простір, щоб знайти і знищити системи запуску ракет класу "земля-повітря" й радари. Ця місія важлива, оскільки без неї інші літаки опиняться практично беззахисними перед ракетами "земля-повітря".

В умовах сучасної війни протягом першого тижня можливого конфлікту на придушення засобів ППО супротивника відводиться до 30 відсотків вильотів бойової авіації. Defence Blog додає, що розміщені на авіабазі в Джанкої в окупованому Криму вертольоти можуть представляти реальну загрозу для південних регіонів України.

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...