З архіву ПУ. Йшов шостий рік війни..: ВМФ РФ продовжує отримувати українські двигуни для своїх літаків-амфібій

В лютому на адресу ПАТ «Таганрозький АНТК ім. Г.М. Берієва» з України було відправлено 2 турбореактивних двигуни, тягою понад 60 кН, але не більше 80 кН.

14 лютого 2020 року з аеродрому ТАНТК ім. Г.М. Берієва піднявся в повітря черговий серійний пошуково-рятувальний літак-амфібія Бе-200ЧС морської авіації ВМФ Росії, що оснащується двома українськими двигунами Д-436ТП, передають Патріоти України з посиланням на Національний Промисловий Портал.

Зазначимо, в лютому на адресу ПАТ «Таганрозький АНТК ім. Г.М. Берієва» з України було відправлено 2 турбореактивних двигуни, тягою понад 60 кН, але не більше 80 кН для цивільних повітряних суден (Д436ТП для Бе-200). Вага – 3480 кг. Ціна – 2,496 млн дол. Ці двигуни могли бути встановлені на даний літак, або будуть встановлені на чергову серійну машину російського підприємства.

Питання заміни українських двигунів на франко-російську силову установку SaM146 піднімалося, але було відхилено росіянами через те, що дані двигуни мають комплектуючі з країни-члена НАТО.

В рамках держпрограми озброєнь до 2027 року російські військові можуть купити до 16 літаків-амфібій (для розміщення на чотирьох флотах).

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...