З архіву ПУ. Хай недонадоімперія Путіна сама споживає свою отруту: ​Латвія розпочала блокування телеканалу "Росія-1" через шовіністичні нападки на Україну

Експерти латвійського Нацради з електронних ЗМІ виявили в передачі «60 хвилин», яку веде на росТВ пропагандистка Ольга Скабеева, факти розпалювання ворожнечі і почали процедуру обмеження щодо телеканалу «Росія-РТР» ( «Росія-1»), передають Патріоти України 26 липня 2020 року.

Йдеться про телеефір від 10 липня 2020 року, коли в передачі «60 хвилин» учасники дискусії, а також телеведуча-пропагандистка Ольга Скабеевая називали Україну «терористичною державою», а її колишнього президента Петра Порошенка - «терористом». Там же заявили, що Росія чекає розколу країни, щоб можна було завоювати нашу державу. В ході дискусії телеведуча запропонувала російським військам офіційно вторгнутися в Україну.
Цензори оцінили показане на росТВ як розпалювання ненависті і попередили, якщо найближчим часом буде ще одне порушення закону, то ретрансляція передач в Латвії може бути обмежена, передає ghall.com.ua.
«Такі дії на території Латвії неприпустимі - і це чіткий сигнал для" Росії-РТР", а також інших програм, які можливо захочуть порушити закон», - прокоментував голова Нацради Іварс Аболіньш.
З боку Латвії це не перше обмеження щодо російського телебачення. Нещодавно Національна рада з електронним ЗМІ оголосив про заборону на поширення в Латвії семи телеканалів RT. У число заборонених увійшли телеканали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV.
Нагадаємо, раніше влада Латвії видворили з країни російську кореспондентку ВГТРК Ольгу Курлаеву. Їй ставили загрозу національній безпеці. Пізніше на латвійському телебаченні (LTV) звільнили співробітника, який організував телеміст між студією LTV і пропагандистським телеканалом Russia Today.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...