З архіву ПУ. "Х**ло не ваш?": Екс-регіонали влаштували істерику через санкції РФ проти України

Екс-регіонали почали критикувати Кремль через введення санкцій РФ проти України, які можуть бути спрямовані проти сотень фізичних і юридичних осіб, а також пов'язаних із ними компаній.

Вадим Колесніченко

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі відомий український політтехнолог Олексій Голобуцький, який звернув увагу на заяву екс-депутата Верховної Ради України від Партії регіонів Вадим Колесніченко, що люди, які відповідали за "український напрямок" в Росії, "програли контроль над ситуацією ще на початку 2000-х років", передають Патріоти України.

"Починаючи з 2000-х років Росія програла Україні, і в цьому чимала провина тих фахівців, які працювали на українському напрямку. На жаль, переважали долар і особиста вигода", — сказав екс-нардеп 25 жовтня у Ялті на конференції "Крим у сучасному міжнародному контексті".

Колесніченко також обурився, що між країнами триває торгівля. "Україна оголосила Росію ворогом, Росію полощуть на всій території земної кулі, а ми з ними продовжуємо торгувати, продовжуємо інвестувати в українську економіку. З якою метою це робиться? Підтримати владу в Україні чи заробити окремій групі осіб сьогодні і зараз?" — заявив він.

Зі свого боку Голобуцький також нагадав про нещодавні слова колишньої радниці українського президента-втікача Віктора Януковича Ганни Герман, яка заявила, що "російські політики першої лінії вже зрозуміли, що загострювати конфлікт з Україною було помилкою".

"Коли Герман критикує РФ і просторікує про те, що б вона робила на місці Путіна — це можна вважати випадковістю. Але сьогодні до критики приєднався і Колесніченко", — відреагував Голобуцький.

За його словами, ні Герман, ні Колесніченко не є власниками бодай трохи значущого бізнесу, і через них своє обурення введенням РФ санкцій проти України демонструють "ті, хто готовий зливати Україну Кремлю, але тільки за умови гарантованих особистих прибутків".

"Прибутків їх пригрозили позбавити — у відповідь піднімається ось така хвиля. Але зауважте — поки ні звуку про можливу зміну політичних векторів, всі тези поки ще виключно проросійські", — наголосив він.

Голобуцький припустив, що якщо найближчим часом Путін не спростує заяву про санкції, і тим більше якщо Держдума РФ почне приймати перші обмежувальні документи — цілком можна очікувати розгортання наступного етапу кампанії.

"Тобто, у Герман, Колесніченка та інших представників кремлівського пулу з'явиться якщо не прямо антиросійська, то відчутно погрозлива риторика", — пояснив він.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...