З архіву ПУ. "Кіборги" повертаються. Бійці ООС оволоділи новими стратегічними позиціями на території ДАП: "Ми взяли під контроль злітну смугу"

Ворога позбавили важливих шляхів постачання і змусили відкотитись ближче до Донецька

Українські військовослужбовці контролюють більшу частину злітної смуги Донецького аеропорту. Про успіхи бійців ЗСУ йдеться в сюжеті 5 каналу. Російські окупанти часто обстрілюють українських військових, проте їм вдалося на цій ділянці поліпшити становище своїх вогневих точок, передають Патріоти України 11 січня 2020 року.

Закріплення ЗСУ на цій ділянці унеможливило поставки боєприпасів терористам і висунення диверсійних груп противника.

"Ми взяли під контроль злітну смугу. До цього моменту, поки ми не виставили свої спостережні пости, противник мав можливість підходити впритул до наших позицій і вести обстріл. Наразі противник не має можливості пересуватися по злітній смузі. Він не має можливості приховано підійти до наших позицій", – пояснив військовослужбовець "Морпіх".

"Ворогові довелося трохи посунутися, покинути деякі свої позиції. Через те, що відстань, противник трохи відкинутий, він не має можливості для маневру на передньому краї, почалися снайперські обстріли і вони проходять щодня", – розповів боєць.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...