З архіву ПУ. Кличка та Філатова оберуть, але..: Політолог, який передбачив перемогу Зеленського, дав прогноз на місцеві вибори

В більшості областей на сході, півдні, центрі рейтинги СН досить потужні.

До осені рейтинг президента Володимира Зеленського і його партії "Слуга народу" буде майже таким, як зараз. Про це 10 червня 2020 року заявив політолог Віктор Бобиренко, який 2015 року передбачив перемогу Зеленського на президентських виборах, повідомляють Патріоти України.

"Якщо й просідатиме, то на кілька відсотків. Тобто до місцевих виборів втримається", - сказав він. На місцевих виборах восени "слуги" можуть зібрати до 50% всіх мандатів, прогнозує експерт.

"Слуги" хочуть переписати закон під себе. Хочуть, щоб більшість тих, хто з себе щось представляє, лідери громадської думки, намагалися йти від них. У містах мало однієї перемоги мера – тому ще потрібна більшість у раді.

Партія Зеленського розраховує мати найбільші фракції з огляду на рейтинг. Він десь менший на заході, на крайньому сході в них ОПЗЖ забере. Але в більшості областей на сході, півдні, центрі рейтинги СН потужні. Можуть зібрати до 50% всіх мандатів", - говорить аналітик.

В усіх містах-мільйонниках виграють теперішні мери, передбачає Віктор Бобиренко. "Кличко – у Києві, Філатов – у Дніпрі, Труханов – в Одесі, Садовий – у Львові. Кернес прогнозовано виграє в Харкові у першому ж турі. Враховуючи це, "слуги" висуватимуть реальних конкурентів або будуть домовлятися за рахунок майбутніх потужних фракцій. Скажімо, якщо нема кого виставити в Харкові, то й не робитимуть цього або виставлятимуть, щоб "награти" велику фракцію. Там, де можна перемогти, боротимуться.

Окремою у владної партії буде кампанія щодо обласних рад, там теж хочуть мати найбільші фракції. Тому що в облрад є великий ресурс – розподіл Держфонду регіонального розвитку і дорожнього.

Більшість рад "зелені" виграють. Скоріше за все, у центрі блокуватимуться з "Батьківщиною", а на сході – можливо з ОПЗЖ. Як із фракціями, які посядуть друге місце. Монобільшості не буде майже ніде, тому в областях будуть різні конфігурації.

У містах мери намагатимуться протягти свої сили. У столиці набере УДАР Кличка і щось "Європейська солідарність". Вони можуть утворити більшість. Але у Дніпрі, Одесі чи Харкові "слуги" матимуть визначальний вплив як найбільші фракції.

У "ЄС" і "Голосу" шанси великі в центрі і на заході. На Донеччині і Луганщині проросійська ОПЗЖ, імовірно, десь матиме більшість у місцевих радах. І будуть відігравати якісь російські сценарії", - каже політолог.

Джерело: Gazeta.ua

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...