З архіву ПУ. Коли щось пішло не так: Зеленський оконфузився з "концертом" у Харкові (відео)

Володимир Зеленський осоромився у Харкові, розповідаючи про держконцерн "Укроборонпром", передають Патріоти України.

Справа в тому, що 6 листопада 2019 року президент під час прес-конференції в Харкові, куди він приїхав з робочим візитом, двічі неправильно сказав слово "концерн", озвучуючи проблеми "Укроборонпрому". Так, Зеленський сказав "до державного концерту Укроборонпром" замість "концерну Укроборонпром".

Зазначимо, що подібне застереження не вперше звучить з вуст президента. Аналогічна ситуація сталася в липні, коли Зеленський затнувся на засіданні Національної ради з антикорупційної політики, назвавши державний концерн "Укроборонпром" "концерТом".

Непростий регіон: Зеленський відреагував на "міф" про Харків

У ході виступу Зеленський подякував всім харків'янам за відстоювання незалежності України та зізнався, що не вважає регіон "непростим", як деякі кажуть.

"Хотів би подякувати Харківщині за прийом. Я в цілому хотів би вам подякувати, бо кажуть: Харків - непростий регіон. Люди, яких я бачив, вони були прості, всі дуже нормальні та всі дуже розумні. А коли ми говоримо "непростий регіон", то мені здається, що усі на початку війни показали, як вони захищали незалежність", - заявив він.

Зеленський висловив слова вдячності всім жителям області, хто брав у цьому участь. "Ви всі молодці, дякую кожному: і нашим військовим, і журналістам, і представникам влади, які захищали незалежність і нашу Харківщину", - сказав президент.

Один танк за 10 років: Зеленський в шоці від "Заводу імені В. А. Малишева"

У Харкові в ході робочої поїздки Зеленський відвідав держпідприємство "Завод імені В. А. Малишева", ознайомився з виробничими потужностями та прокоментував ситуацію з нинішніми замовленнями. Глава держави емоційного висловився щодо умов праці на заводі, заснованому 124 років тому (1895-го - спочатку як паровозобудівний).

Так, президент зізнався, що був шокований інформацією про те, що ДП "Завод імені В. А. Малишева" у Харкові з 2009 року випустив лише один танк для ЗСУ.

"Я в шоці, що стосується статистики. Нам сказав директор заводу, що з 2009 року 1 танк побудували. Один танк для ЗСУ. А статистика така, що в радянські часи було 900 танків на рік", - наголосив Зеленський.

Також президент розповів, що на заводах ОПК є заборгованість по зарплаті до 4 років і дуже низький рівень зарплат. Більш того, в зимовий час робітники працюють у приміщенні, де температура 0 градусів.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...