З архіву ПУ. Король Таїланду несподівано одружився на своєму генералові (фото)

Четверте одруження Рама Х відбулося навесні 2019 року, за три дні до початку триденної церемонії його офіційної коронації.

Рама Х. Фото: Рейтерс.

Король Таїланду Рама Х, Маха Ваджиралонгкорн, несподівано одружився. Дружиною 66-річного короля, як повідомляє агентство Reuters, стала генерал Сутіда Тіджано, колишня стюардеса авіакомпанії Thai Airways. Тепер вона отримала офіційний титул королеви, передають Патріоти України.

У 2014 році Сутіда була призначена Ваджиралонгкорном заступником начальника його охоронців. У грудні 2016 року він присвоїв їй генеральське звання, а в 2017 році вона стала заступником командувача особистою охороною короля. Західні ЗМІ давно писали про їх романтичний зв'язок, але ці повідомлення в палаці не коментували.
Сутіда - четверта дружина Ваджиралонгкорна. У 1977 році принц одружився зі своєю кузиною - принцесою Мом Луанг Соамсавалі Кітіякара. У них народилася дочка принцеса Баджракітіябха. Однак уже в 1980 році шлюб розпався, хоча юридично був розірваний лише в 1991 році.
Деякий час жив у фактичному шлюбі з актрисою Ювадхідой Полпрасет, яка народила йому чотирьох синів і дочку. У 1994 році їх союз став офіційним, але в 1996 році подружжя розлучилося.
У лютому 2001 року принц Вачіралонгкорн одружився з простолюдинкою Срірасмі Акхарапхонгпріче. У 2005 році вона народила наслідного принца Діпангкорна Расмічоті і сама отримала титул принцеси. Але в 2014 році добровільно відмовилася від королівського титулу і подружжя розлучилося.
З усіх дітей Вачіралонгкорна тільки троє мають королівський титул. Це старша дочка Баджракітіябха, дочка від цивільного шлюбу з Ювадхідой принцеса Сіріваннаварі Наріратана (яка стала відомим дизайнером) і син від шлюбу з Срірасмі принц Діпангкорн Расмічоті.
Четверте одруження Рама Х відбулося за три дні до початку триденної церемонії його офіційної коронації. Він зійшов на трон після смерті свого батька короля Пуміпона Адульядета в жовтні 2016 року. Але через траур по покійному монарху коронація була надовго відкладена.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...