З архіву ПУ. Королева була нажахана, а потім образилася: Єлизавета II стала жертвою жорстокого розіграшу

У неформальній обстановці Її Величність часто жартує, але іноді вона сама ставала жертвою жартівників.

Британська королева Єлизавети II відома своїм тонким почуттям гумору. У неформальній обстановці Її Величність часто жартує, але іноді вона сама ставала жертвою жартівників. Так, одна з найближчих помічниць Її Величності розповіла про те, як вона розіграла монарха на 1 квітня. Причому розіграш, як пише видання The Mirror, вийшов досить жорстоким, передають Патріоти України.

Дизайнер, кравчиня і стиліст королеви Анджела Келлі розповіла в своїх мемуарах «Інша сторона монети» про випадок, який стався в 2006 році - під час офіційного візиту Єлизавети і її чоловіка принца Філіпа в Австралію.
Королева мріяла побачити кукабарру - кумедну птицю, що стала символом цієї країни. Кукабарра знаменита своїми криками, дуже схожими на людський сміх. Сміхом кукабарри починає свої передачі австралійське радіо. Кукабарра на ім'я Оллі була одним з талісманів Літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї.
Однак королеві не щастило: їй не потрапляла на очі жодна кукабарра. Одного разу, поки Її Величність була на одному із заходів, Анджела вирушила на Сіднейський ринок і помітила там іграшкову кукабарру - дуже схожу на справжню. Вона вирішила купити її королеві в подарунок. Але піднесла свій презент оригінальним чином. Кравчиня посадила м'яку іграшку в невелику клітку, поставивши її на балконі апартаментів, де розмістилися королева з чоловіком.
Коли Єлизавета повернулася, Келлі сказала їй, що помітила через вікно «смішну сіру птицю». «Королева виглянула назовні і вигукнула: «Це кукабарра!». Я пішла відкрити дверцята клітки, але вона голосно сказала: «Ні! Не роби цього! Вона полетить!», І в одну мить вже була позаду. Повертаючись до Її Величності і намагаючись зберегти серйозне обличчя, я урочисто сказала: «Вона мертва». Королева прийшла в жах. Але тут Анджела попрямувала до неї з розпростертими руками зі словами: «З днем квітневого дурня!». На це Єлизавета в серцях вигукнула: «Ти звільнена!».
«Я нестримно сміялася, коли Її Величність повернулася до Його Королівській Високості і сказала: «Знаєш, що вона тільки що зробила? Анджела мене обдурила!», - пише в своїй книзі Келлі. Єлизавета привезла подаровану Анджелой іграшкову пташку в Віндзорський замок. І вона до сих пір «живе» на спинці дивана в її приватній вітальні.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...