З архіву ПУ. Кошмар телесеріалу "Окуповані" матеріалізується: Російський спецназ з кількох напрямків вторгся в Норвегію

У спецоперації за даними розвідки НАТО задіяно й підрозділи, котрі "віджимали" Крим у 2014 році

У Норвегії були помічені тактичні групи російських спецпризначенців, які діють на Шпіцбергені й материковій частині країни. Про це пише норвезьке видання Aldrimer.no, посилаючись на чотири джерела у сфері оборони та розвідки з трьох країн, передають Патріоти України 30 вересня 2019 року.

За даними ЗМІ, російські спецпризначенці проводили розвідувальні заходи щодо ключових об’єктів критичної інфраструктури. Крім того, військові розгорнули системи технічного моніторингу та сенсорні платформи. Ці відомості отримані на підставі документації, наданої союзною розвідкою. Також зазначену інформацію підтверджують дані літаків-розвідників США.

Згідно з документацією, військові РФ були помічені в останні дні на Шпіцбергені, що може бути пов’язано з російськими навчаннями у Баренцевому морі.

Розвідка союзників припускає, що російська десантна група може співпрацювати з найманими воєнізованими формуваннями на півночі. Іноземний військовий аналітик повідомив, що це підрозділ відомий НАТО, зокрема через окупацію Криму.

Також, за даними розвідки, Північний флот Росії мобілізував щонайменше один човен П-650 «Мала», призначений для прихованого розміщення спецпризначенців.

Джерела видання стверджують, що крім Шпіцбергену, російські військові проводили розвідувальні місії на материковій частині країни, проте не уточнюється, де саме.

При цьому співрозмовник Aldrimer.no зазначає, що норвезькій владі відомо про знаходження спецпризначенців РФ на території Норвегії.

Між тим, посольство Росії в Осло назвало цю публікацію норвезького видання «грубою провокацією».

«Розглядаємо публікацію як частину системної роботи, яка ведеться в Норвегії певними колами, по насадженню образу ворога в особі Росії», – йдеться в повідомленні дипустанови у Facebook.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:10

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...