З архіву ПУ. Кремль доплигався: Через російську загрозу США запустять створення нового "Манхеттенського проекту"

Сполучені Штати мають намір посилити відрив в оперативній розвідці від амбітного Пекіну, і відправити ще далі в "печерний вік" Росію з її "вставаннями з колін" та шантажом європейських та пострадянських сусідів

ВМС і ВПС США створять єдину інформаційну мережу, що об'єднує оперативні дані по бойовій обстановці, яку начальник військово-морських операцій адмірал Майкл Глід порівняв з новим «Манхеттенським проектом», повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense News.

Американське видання зазначає, що для збору даних з винищувачів і кораблів планується використовувати літаки-розвідники і безпілотники. Однією з основних цілей програми називається розосередження бойових сил по великій території, а не їх концентрація навколо авіаносця.
Таким чином у Вашингтоні хочуть доставити максимальне незручність потенційним супротивникам при здійсненні розвідки в море, а також, згідно з C4ISRNET, відповісти на питання, що відбуваються в збройних силах Китаю і Росії з реорганізації.
Запуск інформаційної системи ВМС спочатку планували на 2033 - 2035 роки, однак, згідно з Глід, зазначені терміни необхідно зрушити значно вліво.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...