З архіву ПУ. Кремль хотів залити Україну кров'ю? Розкрито масштабний план Москви, причетний намісник Києво-Печерської лаври

Чи тих "чортів" ганяє Баканов. Ще рік тому була оприлюднена сенсація, що СБУ напало на слід антидержавної змови в осередку найбільшої святині України, котру контролюють промосковські сили

Служба безпеки України (СБУ) має матеріали, які свідчать про те, що митрополит Павло, який є намісником Києво-Печерської лаври, був координатором провокацій у столиці та інших регіонах України. Про це на брифінгу в четвер, 13 грудня 2018 року, заявив заступник голови відомства Віктор Кононенко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, для організації провокацій російський куратор на ім'я Юрій намагався залучити мешканця Києва, який звернувся до СБУ.

"Під нашим контролем організатор акції зв'язався з Юрієм, який йому повідомив, що координатором майбутньої акції в Києво-Печерській лаврі буде священнослужитель на ім'я Павло. У подальшому було встановлено, що вказаною особою фактично є намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло", – сказав Кононенко.

Далі відбулася зустріч мешканця Києва в кабінеті Митрополита. "8 грудня, відповідно до наданих російською стороною інструкцій, була проведена зустріч з митрополитом Павлом, котрий після озвучення паролю запросив організаторів акції до свого кабінету та провів з ними відповідну бесіду. Слід зазначити, що, напевно, після проведення у нього обшуків митроплит Павло поводив себе досить обережно. 10 грудня замовником було озвучено дати проведення акцій, а саме: 13, тобто сьогодні, та 14 грудня о 12 годині на території Києво-Печерської лаври під час проведення релігійної служби", – повідомив Кононеко.

За даними СБУ, провокації мали відбутись в Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Херсоні та Миколаєві в день проведення Об'єднавчого собору, під час яких організатори мали спровокувати сутички з правоохоронцями з обов'язковим створенням кривавої картинки для російських ЗМІ.

"Основна версія, яку ми розглядаємо: скоєння злочину по відношенню до осіб, котрих планували залучити до цих акцій, а саме вчинення резонансних протиправних дій, пов'язаних з загибеллю та пораненням пересічних громадян додатково залученими до цього особами. Це з одного боку мало стати підтвердженням попередніх страшилок про переслідування вірян УПЦ радикалами і захоплення святині, а з іншого - могло поставити під загрозу проведення Об'єднавчого собору", – зазначив Кононенко.

Джерело: УНН

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...