З архіву ПУ. "Кремль втратив контроль над Сибіром", - експерт

На думку експерта, причина полягає в тому, що на сході Росії "повним ходом триває асиміляція" громадян Китаю.

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Російська Федерація фактично втратила контроль над "всім, що розташоване за Уралом", передають Патріоти України.

"Номінально контроль нібито є, там присутні війська. Але з військової точки зору, контроль вже втрачено", – сказав він.

На думку експерта, причина полягає в тому, що на сході Росії "повним ходом триває асиміляція" громадян Китаю. "Росіянка з Красноярська мені сказала: якщо свиснути, то з лісів вийде ціла рать китайців", – пожартував він.

Ще одна причина втрати контролю, на думку Жданова, полягає в тому, що РФ перекинула на західний театр військових дій в європейську частину країни "всі війська, які більш-менш боєздатні й укомплектовані", залишивши схід без належного військового прикриття.

У цьому контексті експерт зауважив, що "дуже показово, що Путін вчергове зазнав поразки в Сирії. Військами вони так і не дійшли від Дамаска до лінії зіткнення з турецькими військами". На його думку, причина полягає в тому, що "перекинути в терміновому порядку 20-30 тисяч контингенту для того щоб перекрити цю територію або хоча б дати гроші і озброєння Асаду, щоб він послав сирійську армію, виявилося слабо".

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...