З архіву ПУ. ​Кремлівський "многоходовщик" догрався: Пентагон відроджує колишню базу радянської армії для посилення НАТО на Чорному морі

Час підльоту ударного крила ВПС до Севастополя буде у межах 15 хвилин. Адже до окупованого Криму з відновлюваної бази ВПС у Трансільванії менше 750 км.

Потуги президента РФ відродити колишню радянську імперію, а також його плани із захоплення території сусідніх країн отримують все більшу протидію НАТО, котре неспішно але наполегливо мобілізує свої величезні ресурси для стримування нахабного карлика, передають Патріоти України 12 липня 2020 року.

Зокрема, Пентагон вирішив наростити присутність військових літаків на південному сході Європи в рамках стримування російської агресії, пише американське оборонне видання Stars and Stripes.
Базою для перебування таких літаків на ротаційній основі може стати аеродром в центральній частині Румунії, зазначає «Голос Америки».
Зокрема, в оборонному бюджеті США на 2 021 передбачає виділення 130,5 мільйона доларів на фінансування відновлення бази ВПС Кампія-Турзій в Румунії. Гроші передбачені в рамках ініціативи по захисту Європи, яка прийнята в червні 2014 роки після анексії Криму Росією.
«Авіабаза Кампо-Турзій є одним з основних факторів здатності Командування силами США в Європі і сервісних компонентів відповідати на зміни в безпеці Європи», - йдеться в бюджетному поданні ВВС США.
Інші проекти включають 59 млн доларів в поліпшенні інфраструктури бази ВМС в Іспанії, 61 млн доларів на модернізацію баз ВПС в Німеччині, пише Stars and Stripes.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...