З архіву ПУ. Легендарного героя війни на Донбасі "зливають" з ЗСУ, розгорівся гучний скандал (фото)

Героя України підполковника Євгена Межевікіна, з позивним "Адам", вирішили звільнити з посади заступника начальника управління підготовки однієї з військових частин за профнепридатність. Про це написав сам Межевікін у Facebook, передають Патріоти України у грудні 2019 року.

"Айй Літвінов молодец. ОРУ. Тепер мене потрібно по атестації убирати з посади. начальник, якому місце на лаві підсудних і розгляд отриманих нагород оцінює підлеглих! На початку 2019 підмінити не вдалось, чекали рік", - написав Межевікін.

В документі, який опублікував військовий вказано, що бойовий офіцер "часто перебував на лікарняному і у відпустці" і не повністю справлявся з обов'язками.

"Ахах. Хто не в курсі, "АдамЦ Герой України. Один з найкращих танкістів. Скільки він російських танків, бронетехніки і живої сили з своїм екіпажем спалив на "взльоткі" ДАПа ніхто достеменно не знає. Багато. Дуже. І не тільки в ДАПі. Зараз Женю технічно зливають з ЗСУ", - написав у соцмережі волонтер Роман Сініцин.

Зазначимо, що Межевікін за час війни пройшов шлях від командира роти до заступника комбрига. Екіпаж "Адама" тримав оборону у Пісках, Авдіївці, Спартаку та в периметрі Донецького аеропорту. Перебуваючи в районі ДАПу, батальйон Євгена Межевікіна успішно застосував тактику мобільних танкових груп, яка дозволила відвести техніку з-під удару та ефективніше використовувати оборону на найбільш небезпечних напрямках. В жовтні 2014 в районі с. Опитне з метою евакуації техніки та особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад ВДВ, екіпаж Євгена Межевікіна здійснив прорив смуги оборони противника, забезпечив евакуацію особового складу та двох БТРів. Удостоєний звання Героя України з врученням ордена "Золота зірка", а також ордена Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів.

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...