З архіву ПУ. Майдан у диму. "Ні капітуляції!", "Героям слава!", "Путін Х*йло!", "Зелю геть!": Десятки тисяч людей зібрались на головній площі країни (відео)

Рівно рік тому країну потрясли акції на День захисника України. Ветерани, волонтери та інші небайдужні громадяни вимагали від влади припинити капітулянтську політику щодо держави-агресори.

14 жовтня 2019 року Києвом прокотились масштабні акції протесту "Ні капітуляції", в ході яких українці "накрили" Майдан димом, а також передали "привіт" агресору – главі РФ Володимиру Путіну. Тисячі українців вийшли на Майдан з прапорами України проти здачі інтересів держави на Донбасі, зазначають Патріоти України.

Люди кричали "Слава Україні", "Героям слава!", "Путін – х*йло", "Зелю геть!" та і інші слова. Незабаром в центрі столиці запалили фаєри, а також застосували димові шашки.

Серед зібравшихся вирізнялися одностроями підрозділи УПА, а також численні представники Нацкорпусу Білецького, серед котрих були і ті, кому ледве 16 виповнилось. Також під стіни Офісу президента прийшов Павло Гриб – колишній політв'язнів РФ, якого обміняли на початку вересня.

Після 18.00 частина активістів з Майдану повідомили, що йдуть протестувати під стіни Офісу президента на Банковій. Людям роздавали наклейки з написом "Слава Україні".

Учасники наклеїли на будівлю Офісу президента наклейки, зокрема "Ні капітуляції", "Крим – це Україна", "Донбас – це Україна", "Ні формулі Штайнмаєра", "Богдана у відставку".

Люди вигукують "Зелю геть!", "Зелю у відставку", "Одна єдина соборна Україна", "Ні капітуляції". Вони також вимагають відставки глави Офісу президента Андрія Богдана.

Не зважаючи на гострі скандування у бік окупантів та дій української влади учасники ходи з нагоди Дня захисника України зберігають неагресивний настрій. Однак рішуче виступають проти формули Штайнмайєра", або як її вже охрестили формули "шахер-махера".

Варто зазначити, що трохи раніше на Банкову завітав марш УПА. Близько 15:30 учасники маршу УПА наблизилися до Офісу Президента, після чого члени "Правого сектора" дістали портрети загиблих воїнів АТО і обклеїли ними вхід в будівлю.




Безпосередньо вхід в будівлю Офісу Президента охороняли всього лише 6 поліцейських.

До речі, начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що заходи в центрі столиці пройшли без порушень.

«До управлінь поліції нікого не доставляли і жодних заборонених речей не вилучали. Службу у центрі Києва несли півтори тисячі правоохоронців. Загалом у першій ході вдало участь близько 6000 осіб, а в другій акції, що тривала на Майдані Незалежності і завершилася під Офісом Президента, було до 12000 учасників», – повідомив він.

Варто зазначити, що людей на Майдані Незалежності 14 жовтня дійсно було набагато більше ніж 6 довтня. Однак активісти та незалежні експерти традиційно розійшлися в оцінках з правоохоронцями щодо антиурядових заходів, оцінивши пік присутності 6 жовтня у 30 000 осіб.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...