З архіву ПУ. Метастази Медведчука: "Зритель хочет слышать русский", - телеведуча, котра отримала премію "Журналіст року-2019", виступила проти квот для української мови (відео)

Ведуча телеканалу NewsOne Діана Панченко 28 березня 2020 року заявила, що глядачі краще дивляться контент російською мовою та розкритикувала квоти на українському ТБ для державної мови. Про це Панченко, яка отримала премію "Журналіст року-2019", сказала в інтерв'ю промосковській екснардепці Олені Бондаренко на "Эхо Киева", зазначають Патріоти України.

"Очень важна до сих пор тема языка. Хотя очень часто мы слышим от политиков, что эта тема навязана, надуманная... Нас то как раз и заставили [перейти на українську мову]", – сказала вона.

Діана Панченко

Журналістка заявила, що намагається не читати коментарі користувачів мережі, проте часто бачить претензії, чому вона не розмовляє російською.

"Я могу в какой-то степени понять. Потому что, мне кажется, это и называется демократия: когда ты хочешь русскоязычный контент – нажал кнопку "три", хочешь украиноязычный – кнопку "четыре", – заявляє ведуча.

Панченко стверджує, що їй абсолютно все одно, якою мовою говорити. "Но зритель очень часто хочет слышать русскую речь. И очень часто русскоязычных спикеров лучше смотрят. Это не означает, что нужно подвергать сомнению статус государственного украинского языка. Но почему навязывать телевидению квоты в 90%? Мы же к этому и идем", – підкреслила робітниця Медведчука.

"Зачем лишать нас, журналистов, права делать эфиры на том языке, на котором хотят наши зрители воспринимать контент, я не понимаю", – сказала ведуча. Вона додала, що її здивувало те, що президент України Володимир Зеленський посилив мовні норми.


Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...