З архіву ПУ. Москва істерить: "Пентагон будує для України дві сучасні військові бази", - росЗМІ

Минулого року США вже завершили зведення Морського операційного центру та ангар для ремонту катерів в Очакові.

Інженерний корпус Сухопутних військ США у Європі шукає підрядників для будівництва військових об’єктів на території України. Про це стверджує російський пропагандиський ресурс RT, що ознайомився з відповідною заявкою, передають Патріоти України 28 березня 2020 року.

Тендер на будівництво чотирьох об’єктів триватиме до кінця року.

Перші два об’єкти це центри бойової підготовки, один з яких буде розташований неподалік села Дівички у Київській області та ще один поруч з селом Широколанівка у Миколаївській області.

У Дівичках розташований Міжвидовий навчальний центр артилерії ЗСУ, а поблизу села Широколанівка – 235 міжвидовий центр підготовки військових частин та підрозділів або просто «Широкий лан». Обидві будівлі мають бути розміщувати близько 200-300 військовослужбовців.

«В кожній будівлі буде облаштований конференц-зал для планування та обговорення, а також офісні зони та зони для проходження підготовки за допомогою віртуальних тренажерів», – вказується у документі за твердженням RT.

Також російські пропагандисти стверджують, що американські військові інженери мають побудувати склад для плавзасобів роти спеціальних операцій корпусу морської піхоти США неподалік Очакова.

В описі проекту йдеться, що це буде металева будівля блочного типу з площею до 500 м².

Останній з оголошених проектів – реновація казарм Міжнародного міжвідомчого багатофункціонального центру підготовки поблизу села Старе у Київській області.

Підготовка будівництва несучих конструкцій, зовнішніх стін, основи та стелі візьме на себе Національна гвардія України, а з боку США буде здійснено монтаж внутрішніх перекриттів та комунікаційних мереж будівлі.

Минулого року США завершили зведення Морського операційного центру та ангар для ремонту катерів в Очакові. Підрядником у будівництві тоді виступала компанія KVG.

Ангар для ремонту катерів ВМС ЗС України збудовний американською стороною 1

Після цього з’явилась інформація, що США допоможуть Україні з ремонтом пірсу військово-морської бази в Очакові, а також казарм для морських піхотинців у Миколаєві.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...