З архіву ПУ. "Ми не хочемо війни, але...": Туреччина заявила на Радбезі ООН, що росіяни чудово знали, куди стріляють

За словами постпреда Туреччини, на радіолокаційних зйомках видно, як під час повітряних атак на турецьких військових в Ідлібі над районом кружляли літаки режиму Башара Асада та Росії.

Туреччина не хоче війни, але в разі виникнення загрози своїй безпеці без коливань застосує силу. Про це 29 лютого 2020 року заявив постійний представник Туреччини при ООН Ферідун Сінірліоглу на екстреному засіданні Ради безпеки ООН щодо Ідлібу, передають Патріоти України із посиланням на турецьку урядову інформагенцію Anadolu.

За словами постпреда, на радіолокаційних зйомках видно, як під час повітряних атак на турецьких військових в Ідлібі над районом кружляли літаки режиму Башара Асада та Росії.

"По турецьким військовим завдано навмисних ударів, заявив Сінірліоглу, підкресливши, що удари по позиціях турецьких військових були нанесені незважаючи на координацію дій з російською стороною і попередження Анкари. Під приціл потрапила навіть військова машина швидкої допомоги, яка перебувала там для вивезення поранених військових із зони, зазначив дипломат", - йдеться у повідомленні.

Сінірліоглу повідомив, що Анкара продовжує діалог з Москвою щодо врегулювання ситуації в Ідлібі, нагадавши, що під час "підлих ударів" по турецьким військовим російська делегація перебувала в Анкарі.

Турецька сторона також повторила наміри залишатися в спостережних пунктах в Ідлібі і продовжувати їх зміцнення. Сінірліоглу наголосив, що турецькі військові пожертвували своїм життям, щоб врятувати мирних жителів Ідліб.

"Туреччина не хоче війни. Але вона буде готова застосувати силу, якщо з'явиться загроза її безпеці. Безсумнівно, Анкара готова буде розглядати застосування будь-яких заходів у відповідь на провокації і агресію", - підсумував дипломат.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...