З архіву ПУ. "Ми зробили це з вами для того, щоб народ навчився, що так робити не можна": Викрадена дружина іспанця розповіла про показову бесіду з найманцем "ДНР" (відео)

Після того, як Євгенія Йепес зняла зі свого балкона прапор Росії, за нею приїхали терористи та відвезли в невідомому напрямку.

Євгенія Йепес. Фото: соцмережі.

Громадянка України Євгенія Йепес, що має посвідку на проживання в Іспанії та була викрадена в Донецьку на початку червня 2020 року російськими окупантами, після звільнення розповіла про показову бесіду з викрадачами, повідомляють Патріоти України.

Після того, як Йепес зняла зі свого балкона прапор Росії, за нею приїхали бойовики та відвезли в невідомому напрямку. Пізніше їй дали 30 хвилин на збір речей перед "депортацією". "Сідаємо ми в машину і мені кажуть: "А тепер слухайте уважно. Зараз у вас рівно півгодини на те, щоб зібрати речі. Вас депортують - ви небажана людина в нашій республіці... Привезли мене додому. Я хотіла свої картини взяти - не дозволили. Природно, меблі сімейні залишила. Збираю якісь речі, одяг, який в підсумку потім я розгледіла і подумала, навіщо взагалі це взяла", - сказала жінка.

Викрадачі сказали Йепес, що з нею обійшлися "абсолютно демократично", оскільки "в Іспанії за наругу над прапором ви б отримали до 4-х років в'язниці". На що жінка відповіла, що в Іспанії ніхто не має права вішати будь-кому на балкон ніякі прапори або політичну символіку. Викрадач відповів їй, що "нашу людину постав в такі умови - вона втратить взагалі напрямок в житті. Куди йти, якщо їй не вказати. У нас народ не такий. У нас народ любить, щоб вказали, що ось це добре, а ось це погано. Ми зробили це з вами для того, щоб народ навчився, що так робити не можна".

Йепес перепитала, чи потрібна звіряча акція, щоб народу вказати на що-небудь? "Вона (акція) має бути звірячою і лякаючою. Наш народ це поважає", - відповів їй один з викрадачів.

Після цього жінку "депортували" з окупованої Росією частини Донбасу. Наостанок їй сказали, що затримання було добре продуманою акцією з залякування місцевих жителів. Після того, як Євгенія перетнула український блокпост, вона вже в Києві розповіла журналістам про своє затримання та звільнення. Також колишня донеччанка розповіла про те, як змінилося місто після 6 років окупації.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...