З архіву ПУ. На навчаннях у Таїланді зустрілися українські БТР-3Е1 та американські M1A1FEP Abrams (фото, відео)

Таїланд є найбільшим експлуатантом сучасної української бронетехніки. На озброєнні тайських військових знаходиться 49 танків БМ «Оплот» та понад 200 БТР-3 різних модифікацій.

Виготовлені в Україні БТР-3Е1 Корпуса королівської морської піхоти Таїланду разом з танками M1A1FEP Abrams Корпусу морської піхоти США провели спільні маневри з бойовими стрільбами на масштабних міжнародних навчаннях Cobra Gold 2019, передають Патріоти України з посиланням на Military Navigator.

Міжнародні військові навчання Cobra Gold, що вважаються одними з найбільших в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, щорічно проводяться в Таїланді з 1982 року і є одним з головних символів військової співпраці між Вашингтоном і Бангкоком.

Цьогорічна Cobra Gold 2019 проходила з 12 по 22 лютого. В маневрах взяли участь понад 11 тисяч військовослужбовців з 29 країн.

Більшу частину учасників Cobra Gold становлять військові Таїланду, їх понад 4 тисяч чоловік, і США – 6,8 тисячі. Американський військовий контингент збільшений в порівнянні з минулим роком майже вдвічі. Участь США в маневрах стала наймасштабнішою з 2014 року.

Повноправними учасниками навчань також є військовослужбовці Малайзії, Республіки Корея, Сінгапуру, Індонезії та Японії. Китай і Індія беруть участь тільки в частині, що стосується спільних гуманітарних операцій. Кожна з цих країн направила в Таїланд по 23 військовослужбовців. Ще 20 держав регіону присутні як спостерігачі.Варто нагадати, що Таїланд є найбільшим експлуатантом сучасної української бронетехніки. На озброєнні тайських військових знаходиться 49 танків БМ «Оплот» та понад 200 БТР-3 різних модифікацій. Останні є найбільш масовими серед сучасних легких бронемашин Таїланду й стоять на озброєнні як Корпуса королівської морської піхоти так і сухопутних військ.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...